MINDFULNESS & STRESSHÅNDTERING

MINDFULNESS PÅ GL. AVERNÆS

– 4 INTENSE DAGE 

NÆRVÆR, ACCEPT OG INDRE RO!

Lær at meditere og mærk fornemmelsen af fred og dyb ro i nervesystemet. Flere mennesker har fået øjnene op for, at de skal gøre en aktiv indsats for at holde fokus i en tid med store krav og udfordringer i både arbejds- og privatliv. Når dagligdagens opgaver hober sig op i en sådan grad, at man får fornemmelsen af at være bagefter, kan det være svært at slippe tankerne om arbejdet, når man har fri og er sammen med familien – fysisk. Mentalt kredser tankerne stadigt om jobbet. Nogle gange har vi så mange bolde i luften, at det kan være svært at holde fokus, så vi ikke får uddelegeret opgaver, prioriteret det væsentlige og bliver mindre produktive.

På dette Mindfulness-kursus får du enkle, effektive og brugbare redskab til at opnå fokus, klarhed og koncentration!

Dette kursus er for dig, der vil

· Forkæle dig selv med 4 dages meditationskursus i skønne omgivelser og med lækker mad

· Lære teknikker til mere nærvær, glæde, indre ro og mindre stress

· Blive bedre til at fokusere og slappe af

· Være en mere ressourcefuld og positiv leder, kollega, ægtefælle, mm.

· Øge evnen til at håndtere udfordringer konstruktivt

Udbytte

Du får 20 timers undervisning med Christina Flyger, så du ved kursets afslutning har en solid erfaring med Mindfulness metoden gennem 8 sessioner Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR). Du kan bruge teknikkerne som et nyttigt redskab i fremtiden – både personligt og professionelt. Der er også indlagt tid til pauser, refleksion og egen motion, så du kan lade dine batterier helt op i de skønne omgivelser på Gl. Avernæs.

Kursusindhold

Der undervises i klassiske mindfulness-teknikker (MBSR); forskellige meditationsøvelser, de 7 grundholdninger, teori om personligt lederskab og stresshåndtering. Forløbet veksler mellem oplæg, forskellige øvelser (meditation, åndedrætsøvelser, yoga mm.) og feedback fra deltagerne. Der udleveres en CD med guidede meditationer og afspændings-øvelser samt en arbejdsmappe. Kursusprogram kan fremsendes efter forespørgsel.

Undervejs sørger Gl. Avernæs’ dejlige køkken for lækker og sund mad tilberedt af årstidens friske, lokale, økologiske råvarer. Gennem hele opholdet serverer vi også kaffe/te, juice, kage, grønne snacks, müsli, frugt og andet godt. Der vil være rig lejlighed til at nyde den smukke natur, der omgiver Gl. Avernæs. Med den betagende udsigt af vandet til alle sider, kan man ikke undgå at føle sig som en del af noget større.

Praktiske oplysninger

Kurset foregår i de skønne omgivelser på Gl. Avernæs med en lille eksklusiv gruppe på max. 12 personer. Undervisningen varetages af Christina Flyger, cert. Stress-coach, mindfulness-instruktør og yogalærer siden 2010. Christina Flyger er selvstændig, og har med stor succes afholdt flere Mindfulness-kurser, foredrag, workshops mm. Du får  konkrete teknikker, øvelser og brugbare redskaber på en jordnær og anerkendende måde, som kan bruges både i arbejds- og privatlivet.

Kursusdage

.

Sted

Hotel Gl. Avernæs, Helnæsvej 9, 5631 Ebberup

Medbring

Tøj til bevægelse – både udendørs og indendørs brug, samt yogamåtte, tæppe og pude.

Pris

.

Prisen dækker undervisningsmaterialer, fuld forplejning samt overnatning i enkeltværelse fire dage og tre nætter.

(Øl, vin og sodavand skal tilkøbes.)

.

 

WORKSHOP: “Vejrtrækningen – en nøgle til velvære”

Yogaworkshop med gæsteunderviser Simon Krohn

Dato: Søndag den 7. maj 2023 kl. 10.00-16.00

PRIS 650,- DKK

 Du trækker vejret cirka 17.000 gange om dagen, og hver eneste vejrtrækning påvirker, hvordan du har det. Hvis din vejrtrækning er anspændt, kan det således holde dig fanget i en tilstand af uro, og omvendt kan vejrtrækningen føre til tilstande af dyb fred og harmoni. Derfor har vejrtrækningen altid spillet en vigtig rolle i yogatraditionen.

Simon Krohn har arbejdet med vejrtrækningen i 25 år og har netop skrevet en bog om emnet. På workshoppen deler han sine greatest hits af teknikker til at skabe indre fred og harmoni gennem vejrtrækningen. Vi skal altså ikke blot forstå vejrtrækningens potentiale, vi skal også opleve det i egen krop.

I løbet af workshoppen skal vi afprøve forskellige måder at arbejde med vejrtrækningen i statiske yogastillinger og i flowbaserede øvelser, og vi skal lave en række klassiske vejrtrækningsteknikker. Selvom vi skal dyrke en del yoga, behøver du hverken at være smidig eller hjemmevant med yoga. Hvis du blot trækker vejret, er du velkommen.

Der vil være frokostpause kl. 12.45-13.45.

Du behøver ikke stor erfaring med yoga for at deltage, og du kan forvente en stærk og fin oplevelse.

Simon Krohn (f. 1975) er uddannet yogalærer og bor på Nørrebro i København. Som den første i landet blev han certificeret på det højeste niveau inden for Yoga Alliance. Han er cand.mag. i filosofi med fokus på indisk filosofi og studerede blandt andet et år på Banaras Hindu University i Indien. Simon er efteruddannet i kropsterapi og har deltaget i flere sundhedsvidenskabelige forskningsprojekter både som testperson og som konsulent. Han har undervist yoga, meditation og vejrtrækning i mere end 20 år og er en landets mest efterspurgte yogalærere. Han er forfatter til bøgerne ”Nærmere noget”, som handler om filosofien bag yoga, og ”Liv og luft”, som handler om vejrtrækningen. 

Læs mere om Simon på: www.mindyourself.dk  

MAX ANTAL DELTAGERE: 80

Sted: Guldsalen, Borgerforeningen, Ramsherred 4, 5700 Svendborg

MINDFUL YIN YOGA WORKSHOPS

med yogalærer Christina Flyger

Datoer: 1/11, 8/11, 15/11, 22/11 og 29/11 2023

Tid: kl. 10.00-12.00 ELLER 18.30-20.30

PRIS 250,- DKK pr. workshop eller 1.000,- DKK for alle fem workshops (spar 250,- DKK)

Længes du efter blødhed, blidhed, indre ro og nærvær? Trænger du til tid til dig, hvor du bliver guidet til nænsom yoga og mindfulness meditation? Så forkæl dig selv i november-mørket med disse fem Yin Yoga workshops.

Yin yoga handler om at afspænde, give efter og strække bindevævet mere end at skabe styrke. Yin yoga udspringer fra kinesisk medicin og arbejder med meridian-par.

Med disse 5 Yin yoga workshops i november løsner vi op for bindevævet og dybe spændinger i krop og sind, som dermed åbner op for blokeringer og stagneret energi. Vi arbejder med åndedrættet og har god tid i stillingerne, så det bliver beroligende og nærende. Vi starter med meditation og slutter med afspænding. Krop, sind og sjæl bliver bløde som smør. Giv dig selv tid og egenomsorg, så du kan lade batterierne op til vinteren.

Christina Flyger er uddannet yogalærer (Hatha-, Anusara- og Yin yoga) samt mindfulness instruktør med ønsket om at skabe et hjerterum med plads til indre ro og dyb kontakt til os selv og hinanden. 

Disse workshops er for alle – begyndere som erfarne. Her tager vi udgangspunkt i den enkelte krop og respekterer og justerer, så det passer til dig. Hvis du blot har ønsket om at lave blid, langsom og nærende yoga, er du velkommen. 

Som bonus får du hver gang fem øvelser som inspiration til egen Yin yoga praksis.

Datoer og temaer er: 

1/11: Nyre og Blære meridian 

Renser blodet, styrer urinveje og har betydning for vores krops batteri og energi. 

Balance: Fred, harmoni og selvindsigt / Ubalance: frygt, forskrækket og fikseret.

8/11: Lever og Galdeblære meridian

Styrer chi-flow/prana i hele kroppen, samt hjælper på afgiftning. 

Balance: Gå på mod og medfølelse / Ubalance: vrede, frustration, deprimeret.

15/11: Lunger og Tyktarm meridian

Styrer vejrtrækning og bortelimination af affaldsstoffer.

Balance: Mod, nysgerrig og sprudlende / Ubalance: tristhed, sorg og ked af det.

22/11: Milt og Mave meridian

Styrer fordøjelsen og distribution af næringsstoffer. 

Balance: Visdom, jordforbindelse og livsappetit / Ubalance: bekymret, ubeslutsom og skeptisk.

29/11: Hjerte og Tyndtarm meridian

Styrer blodcirkulation, er godt mod hedeture og hjerteproblemer, giver bedre nattesøvn. 

Balance: Medfølelse, empati, glæde / Ubalance: Fjendtlig, utålmodig, intolerant.

MAX ANTAL DELTAGERE: 18

Sted: Møllergade 22, 2. Sal, 5700 Svendborg

Pris: 250,- DKK pr. workshop eller 1.000,- DKK for alle fem workshops (spar 250,- DKK)

Skriv “ALLE 5” eller “dato” i besked-feltet ved tilmelding.