OM COACHING

“Det har været rigtig godt for mig at lære dig at kende. Du har på en kærlig måde hjulpet mig videre i mit liv og til at se de positive sider af livet. Det bedste jeg har lært, er at sige pyt samt fortælle mig selv, at jeg er god nok og jeg gør det bedste, jeg kan. Det er tre vigtige redskaber. Derudover har du givet mig forskellige redskaber til håndtering af arbejdsopgaver. Fx. taknemlighedsbog, planlægning af næste dags arbejde og min tid. Hele coach-forløbet har været rigtig godt og jeg vil anbefale dig til alle jeg taler med om stress!”

Conny Brandt, Oversygeplejerske

“Jeg har haft et stressforløb med Christina som jeg har været yderst tilfreds med. Man føler sig meget tryg og i de rette hænder hos Christina, som har stor viden og empati. Og jeg har fået en masse konkrete råd, planlægning og sparring på min situation, hvilket gjorde at alle mine stress-symptomer forsvandt, og jeg kunne komme videre med livet, oven i købet på en endnu bedre måde end før.”

Martin Halbert, Jobkonsulent

“Kæmpestor og varm anbefaling fra mig. I mit virke som HR Manager havde jeg kontakt med Christina. De kolleger, der mødte Christina for at få hjælp til deres forskellige udfordringer, blev mødt med varme og professionalisme. Disse kolleger har alle som en oplevet, at Christina hjalp dem, og de kom igennem en svær periode.”

Ellen Lindmark Frier, HR manager 

”Med din coaching, med din kærlige støtte og omsorg har jeg bevæget mig længere, end jeg troede var muligt. Du har givet mig redskaber til at handle i mit liv. Hjulpet mig med at se, at det er mit liv og mig der bestemmer over det. Jeg har fået redskaber, som nu hjælper mig på alle livets fronter: i mit parforhold, som forælder, i mit arbejde osv. Hele vejen rundt føler jeg mig styrket.

Du har hjulpet mig til en selvindsigt omkring mine vaner, tanker og handlinger som har været uundværlig. Takket være dig, har jeg med succes ændret på de uhensigtsmæssige vaner, styrket de gode og skabt nye vaner, der passer til mig. Jeg har opnået en accept af mig selv og mit liv, som jeg ikke tidligere har haft. Jeg er klar over, at der hvor du nu har hjulpet mig hen, kræver forsat livslang øvelse og træning – og jeg glæder mig til det, for du har givet mig redskaberne og værktøjerne til.

Du er så varm og nærværende, når du guider og coacher. Jeg har på alle tidspunkter følt mig helt og aldeles tryg i dine hænder, hvilke er utroligt vigtigt, når man er så sårbar. Du er utrolig dygtig til at holde fokus, at gøre opgaverne overskuelige og kærligt holde fast, så man langsomt, men sikkert rykker sig, udvikler sig og heler sig selv.

Man føler sig set, hørt og forstået. Som om du har trådt alle de fodspor inden mig, og jeg bare skal følge dine, eller som om at du kunne se vejen foran mig, og gav mig små puf i den rigtige retning. Ikke for meget, men lige tilpas. Velvidende og med respekt for at min vej er min, og mine valg unikke for mig. Men det giver en stor tryghedsfølelse, at du coacher som du gør.

Jeg er blevet coachet over telefonen, vi har kun mødtes få gange. Det har været godt og fungeret for mig. Du har en fantastisk stemme og en utrolig indlevelse, som gør én tryg, også selvom man ikke kender dig på forhånd.

Og som du selv siger ”ved stress-coaching er det vigtige jo, hvad man selv gør mellem samtalerne”. Motivationen til at handle, gøre og ændre på gamle vaner, kommer fra samtalerne. Og med dig som coach, Christina, kommer motivationen helt naturligt.”

Signe Dreyer, Sygeplejerske

”Christina er en dygtig, knivskarp og forstående coach, og jeg er altid gået hjem med nye indsigter efter mine samtaler med Christina. Jeg kan varmt anbefale at gennemgå et stress-forløb hos Christina. Det virker!”

Jens Nørgaard, Gymnasielærer

”Jeg fik indsigt i, hvad der stresser mig gennem brug af stress-dagbogen, og jeg fik det meget hurtigt bedre, da jeg startede på stresscoach-forløbet. Christina forstår at give et kærligt spark bagi, når det er tiltrængt, og et kærligt, omsorgsfuldt klap på skulderen, når jeg har brug for det! Tak for det!”

Kamilla, Projektleder

”Jeg har været i gennem et stress-forløb hos Christina på i alt 7 gange. Christina har fuldt ud levet op til alt, jeg turde håbe på. Jeg er nu fri af stress og har lært, hvordan jeg i fremtiden skal håndtere en travl, turbulent og stressende hverdag. Jeg er lykkelig for, at jeg valgte Christina, for jeg føler, at hun helt præcist forstod mig og min stress. Med hendes milde person, bestemte blik og hendes passion for at hjælpe, fik hun mig tilbage til den person, jeg vidste, jeg er.”

Gitte, Leder i mellemstor virksomhed

”Jeg har fundet tilbage til mig selv under forløbet med Christina. Jeg har lært at forstå, hvad stress er, og hvordan det påvirker netop mig. Jeg kender nu mine tidlige signaler, så jeg kan gøre noget ved min situation i tide, før det er gået galt. Christina er meget nærværende og omsorgsfuld, og hun udstråler en fantastisk indre ro, der smitter!”

Anette, Folkeskolelærer

 

OM MINDFULNESS

“I forbindelse med forberedelse til OL i 2012 brugte jeg Christina Flygers meditationsøvelser fra CD´en ”En guide til Mindfulness”. Det gav en indre ro til at håndtere såvel fysisk som mentalt pres. Under OL brugte jeg særligt ”Soveøvelse” til at falde til ro oven på kampene.”

Christina Pedersen, målvogter for håndboldlandsholdet 2007-2012 

”Rigtig god fordeling og super formidling. Christina formår at gøre det ikke-kompliceret. For mig har der været en rigtig god balance mht. pauserne og roen i programmet, så jeg fik tid til at komme til stede og blive nærværende. Jeg har taget min egen praksis op til revision og har fået inspiration til at undervise egne hold. Det allerbedste har været det fysiske – åndedrætsøvelserne og yogaen. Jeg vil anbefale dette kursus til andre, fordi du får en god indførelse i mindfulness af en kompetent underviser. Det var let og overkommeligt på 4 dage. Der var en dejlig lethed i formidlingen, det er hverken frelst eller tungt.”

Karen Waagø, Speciallæge i psykiatri 

“I mit individuelle Mindfulness-forløb har der været rigtig god balance mellem teori, samtale og øvelser. Hjemmeopgaverne, det skriftlige materiale og eksemplerne fra dit og mit liv gjorde, at der blev bygget bro mellem forløbet og mit liv udenfor. Det har været med til at gøre det nemmere at implementere øvelserne i hverdagen. Jeg har lært en masse konkrete, brugbare øvelser, og ikke mindst at Mindfulness virker! Det allerbedste har været at mærke helt konkret og fysisk i kroppen og i sindet, at øvelserne virker, når de bliver en del af en fast praksis. Prøv samtaler med Christina! Hun er fagligt dygtig og deler også lidt ud af egne erfaringer – uden det bliver privat, hvilket gør at det opleves meget roligt, vedkommnende og ikke mindst trygt.”

Marianne Tasca, Psykolog

”Mindfulness-kurset har til fulde levet op til mine forventninger – endda lidt mere til! Dejligt hold med en engageret underviser, der brænder for arbejdet. Det var en god kursuslængde – kunne ikke ha´ været kortere. Jeg har fået redskaber til at styre mit tankemylder, og at erkende at tanker kun er tanker – ikke virkeligheden. Det er, som det er. Jeg har fået redskaber til at arbejde videre med i livet. Det allerbedste har været at jeg ikke har følt mig presset til at komme med udtalelser efter øvelser og opgaver. Der blev ikke peget på én og spurgt: ”Hvad føler/synes du?” Det vil være godt for de fleste mennesker at deltage på dette kursus, lidt ligesom at tage et førstehjælpskursus – her er det bare dig selv, du hjælper!”

Karin Granau, Ledelsessekretær

”Jeg har lært at være mere nærværende ved at meditere. Jeg har fået nogle gode redskaber til at være nærværende i små daglige situationer. Det hjælper mig til at have fokus på nærvær i andre sammenhænge. Vejrtrækningsøvelserne var det allerbedste. Christina er god til at lære fra sig og til at relatere til dagligdagen – praksisnær. Det virker!”

Lisbet Dahl, Afdelingschef

Jeg har været meget tilfreds med kurset! Jeg har fået en masse redskaber til hjælp til at komme ud “på den anden side”. Christina gør et stort stykke arbejde. Hun er medfølende og nærværende, og det fik mig til at føle mig godt tilpas fra dag 1. Det allerbedste har været at mærke roen igen og mærke fodfæste. Det er det bedste, jeg har gjort for mig selv!

Anja Nielsen, Bioanalytiker

Jeg har lært nogle rigtigt gode teknikker til at håndtere stress. Jeg er blevet et gladere og stærkere menneske, som skal og kan acceptere at det er som det er lige nu. Jeg er blevet mere nærværende overfor familie og venner. Christina er en dygtig og kompetent coach, som kan gøre dig mere bevidst. Mindfulness-kurset kan hjælpe dig med at finde roen og hjælpe dig med at blive “hel” igen.

Helle Friis, Sekretær

Mindfulness-kurset har givet mig et helt nyt livssyn. Der er en rød tråd igennem hele forløbet. Jeg er blevet fastholdt i at arbejde med mindfulness via hjemmearbejdet, så jeg føler at min personlige udvikling i disse 8 uger har været kæmpe stor!

Jeg er blevet bevidst om, hvad der er vigtigt i mit liv og prioriterer nu derefter. Jeg har fundet en indre ro, jeg ikke troede eksisterede i mig. Jeg har fået accept af at jeg er god nok som jeg er. Jeg er blevet mere nærværende i forhold til mine nærmeste, hvilket er en kæmpe gave, da jeg nu oplever tingene meget mere intenst. Det allerbedste for mig har været at lære at bruge åndedrættet til at mærke mig selv.

Maria Lind, Dagplejer

Genvind din krops og sindets styrke ved hjælp af Christinas yoga-mindfulness kursus.

Christina har en unik evne til at få dig til at yde det optimale og derved også få det maximale udbytte. Christina udviser nærvær, ro, indre balance, bestemthed og har en engle blid stemme, der får det hele til at gå op i en højere enhed. Christina er simpelthen mindful!

Lotte Bech Møller, Psykiatrisk sygeplejerske

“På dette kursus har jeg fundet ud af, at Mindfulness ikke er så verdensfjernt og navlebeskuende, som min fordom sagde mig før kurset. Det handler faktisk om virkeligheden og hvordan vi lever vores liv samt prioriterer vores energi og tid, som er en sparsom resource. Jeg har lært, at meditation ikke er så kedeligt, som jeg troede, men faktisk er godt og behageligt. At kroppens betydning ikke kan overvurderes. De nyttige grundholdninger vil jeg tage med ind i mit liv, og jeg vil bruge den kognitive diamant og dens muligheder til at ændre adfærd. Det har haft en kolosal gavnlig virkning at øve mig i at komme ned i gear og lære at trække vejret igennem. Det har styrket mit nærvær i hverdagen og øget min glæde!”

Line Nissen, Sognepræst

“Jeg har været yderst tilfreds med Mindfulness-kurset! Teknikkerne har givet mig overskud og glæde i hverdagen. Det allerbedste har været at se de mirakler, der er sket med alle os kursister på bare 8 uger! Mindfulness-kurset har bragt meget glæde og har forandret mit liv. Christina er meget kompetent og omsorgsfuld, og jeg kan varmt anbefale alle at deltage på Christina Flygers Mindfulness-kursus!”

Mie Iversen, Socialpædagog

”Behovet var stort og det var nødvendigt for mig at ændre den måde, jeg håndterede min stress på. Det har været at meget stor betydning for mig at lære om de forskellige stress-signaler, om livshjulet og ikke mindst den kognitive diamant. Ligeledes har meditationerne og samværet med de andre, været en meget stor oplevelse. Christina er en meget varm, professionel og inspirerende person.”

Berit Kingo Klausen, Jordemoder

”Jeg finder det meget vigtigt at kunne koncentrere mig, at fokusere. Ved at fokusere, begrænser jeg mine muligheder for at sætte for mange aktiviteter/tanker i gang på samme tid. Det kan i visse situationer være vigtigt for mig. Jeg har virkeligt lært at være til stede lige nu, og mine tanker er ikke længere så dominerende som tidligere.”

Finn Hansen, Fysioterapeut

”Det har været vigtigt for mig at få øget fokus på nærvær og stresshåndtering. Det har jeg til fulde fået opfyldt. Jeg føler, jeg er blevet meget bevist om, hvor jeg kan sætte ind, hvilke værktøjer jeg kan bruge for at opnå højere livskvalitet og få den indre ro, som gør mig i stand til at møde dagligdagens udfordringer på godt og ondt. Tusind tak for et super kursus! ”

Lone Jensen, Sekretær.

”Kurset for 9-10 på en skala fra 1-10 fordi jeg har fået nogle værktøjer til at aktivere det parasympatiske nervesystem, så jeg kan falde til ro, når der er behov for det. Jeg er blevet mere nærværende i det jeg bruger min tid på, og vælger hvad jeg vil bruge den på i fremtiden. Dette er starten på en personlig rejse, som aldrig slutter. Stress er efter min mening en stærkt invaliderende lidelse, da den snigende kommer ind og påvirker livet – både arbejdsmæssigt og privat.”

Jan L. Pedersen, Truck‐ og lagerarbejder.

”Jeg har fået en smuk introduktion til et meget stort område! Jeg er for meget i mit hoved, og du åbner konkret for vejen til min krop – ”fra tanke til krop”. Jeg vil bestemt anbefale kurset! Christina Flyger hjælper kursisterne, åbner kursisternes øjne for en rejse, vi kan vælge at begive os ud på <3”

Suzanne Kvist, HR-chef.

”Godt og udbytterigt kursus med en dejlig atmosfære og smukke omgivelser. Gode, enkle ”redskaber” til hverdagen med en dejlig undervisning. Der var en god indføring i Mindfulness-principperne, så jeg har lyst til at arbejde videre med mindfulness derhjemme. Det var skønt, at vi kun var 12 deltagere på kurset. God dialog og gode øvelser. Gør noget godt for dig selv og tag med!”

Karen Agertoft, Sygeplejerske

”Det har været en behagelig oplevelse, og jeg føler jeg har lært noget, som kan hjælpe mig i fremtiden. Jeg har fået inspiration til meditation og yoga. Øvelserne, stedet, maden og afslapningen har været fantastisk.”

Lars Witte, Civilingeniør.

”Jeg havde reelt ingen konkrete redskaber til at slappe af i hjernen, kun en fornemmelse af at meditation ville være godt at lære. I forlængelse af et kollaps var det svært at forestille mig et liv uden redskaber/støtte. Det har jeg fået med mig. Helt konkret, enkelt og målbart. At kurset samtidigt var så kropsligt med yoga, var et kæmpe plus!”

Karsten Juncher, Studerende

”Som lærer er Christina fantastisk! Den ro, sikkerhed og tryghed, hun udstråler, er virkelig givende. Tak for 8 lærerige og mindfulde uger!”

Mette Dennig, Bureauleder

”Mindfulness-kurset har lært mig nærvær, at være til stede i nuet. Det har givet mig styrke til at ændre det, jeg kan, og acceptere det, jeg ikke kan ændre. Jeg er blevet bevidst om, hvem jeg er, og jeg er bedre til at prioritere. Rigtigt godt formidlet!”

Tina Nielsen, Pædagogstuderende

“Det har været super godt i 8 uger at have kontinuerligt fokus på en daglig praksis med Mindfulness, så der er blevet indarbejdet øvelser og holdninger i en daglig praksis. Det er dejligt at opleve, at du selv praktiserer metoden. Du er rummelig og accepterende, og det føles virkelig som om, du giver fra hjertet!”

Janet, Pædagog

“Jeg har fået en fast ramme om min meditationspraksis efter 8 uger med Mindfulness – kurset. Tidligere har jeg forsøgt meditation, men aldrig fundet ro med de mange muligheder, der viste sig. Nu har jeg et ståsted og dermed mulighed for at træne mit nærvær og mit sind.”

Hans Løgeskov, Underviser

”Jeg har fået redskaber til at handle på mine stress-symptomer, og sætter nu ind med accept, meditationer og andre øvelser, så stressen ikke styrer mig. Jeg har fået fokus på, hvornår og hvor ofte jeg er selvkritisk og slår mig selv med ”stegepanden”. Jeg har fået mere ro i min hverdag og skaber pauser. Jeg er blevet bedre til at acceptere tingenes tilstand, og åndedrættet er nu blevet en kærlig ven, ikke en fjende.”

Gitte Albertsen, Lærer

”Det at kunne blive i nuet, ikke at forfølge fortid eller bekymre sig om fremtid, har virkelig været noget jeg kunne bruge. Det har været godt at lære at acceptere, kunne give slip, men også at have tålmodighed med mig selv. Det har jeg virkelig fået nogle redskaber til. Samtidig er jeg ikke i tvivl om, at jeg uden at være bevidst om det, har fået bearbejdet nogle ting, dette har bl.a. medført, at jeg endelig kan sove om natten.

Min arbejdsmappe vil altid kunne være min guide, hvis jeg er i psykisk ubalance, netop fordi jeg under kurset har nedskrevet mine reaktioner og de handlinger, som hjælper netop mig.

I dag har jeg behov for at meditere dagligt, det giver mig ro og afhjælper stress og træthed. Derfor mediterer jeg næsten altid, når jeg kommer hjem fra arbejde. Den tid jeg bruger, tjener jeg så rigeligt ind bagefter, netop fordi jeg får energi og ro i krop og sind.”

Marianne Jørgensen, ansat ved SKAT

“Christina’s class proved to me the value and tangible effects of regular mindfulness practice for managing and preventing stress. With her gentle but persistent way of teaching and encouraging, Christina helped all of us progress noticeably during the eight weeks. As someone who has been seriously affected by stress in the past, I can highly recommend this course to anyone looking for tools and techniques to regain balance in their life.”

Matt Rohrer, IT Project Manager

”Jeg har lært om meditation, at det ikke nødvendigvis handler om at kunne anvende en bestemt teknik, men mere om en indstilling til at det kan udvikle sig, ved at blive ved – tålmodigt. Jeg synes, det er et rigtigt godt kursus, fordi vi præsenteres for mange teknikker og metoder til øget bevidsthed om krop og tanke.”

Lisbeth Muurholm, Sygehusapoteker

”Jeg har i løbet af kurset fået en hel vifte af redskaber, som har været værdifulde i forhold til at håndtere min stress. Kurset har betydet, at jeg er godt på vej ud af stressens mørke skygge.”

Karen Strandhave, Socialrådgiver

”For mig har kurset været en vigtig del af vejen til et liv, hvor jeg er bedre til at håndtere stress og leve med mere nærvær. Jeg har prøvet tai-chi, meditations-weekender og samtaler hos en psykolog, men kurset hos Christina Flyger har haft den bedste effekt. Da effekten af mindfulness-øvelserne indfandt sig, både gennem fælles refleksioner i gruppen og fornemmelserne i og med egen krop, blev øvelserne til en VIL-opgave, frem for en SKAL-opgave, og jeg bruger fortsat øvelserne og arbejder hverdag for at blive mere mindful.”

Hanne Larsen, Lærer

“Cd´en “En guide til mindfulness” blev en øjenåbner for mig på det meditative felt. Et felt jeg ikke tidligere har dyrket. Christinas blide stemme krydret med langrensløb i naturen har hjulpet mig gennem en meget skræmmende oplevelse på mit arbejde. Den kropslige uro jeg har haft efter hændelsen sammen med store problemer med nattesøvnen er minimeret kraftigt. Jeg kan stærk anbefale cd en til alle, der ønsker at opdage nye sider af sig selv eller blot at få lidt ro i en travl hverdag.”

Lena Borch Madsen, Folkeskolelærer

OM TEMADAGE & FOREDRAG

“Jeg syntes, at det forløb over al forventning! Gruppen har fået rigtigt meget med hjem og jeg tror, at dine budskaber er blevet diskuteret og fortalt over middagsbordet derhjemme. Det var præcis det, der var formålet; at få lidt mere perspektiv og refleksion i det daglige. Super godt gået og flot præsenteret.”

Jan G. Loejmand, Siemens A/S

Vi har brugt Christina Flyger til et indlæg omkring Mindfulness til en stor gruppe af mellemledere. Christina fik på en god måde bragt Mindfulness ned på jorden og ind i en “business kontekst”, så det er nemt at omsætte til hverdagen. Vi var lidt skeptiske omkring, hvordan gruppen ville modtage Christina, men indlægget og øvelserne gjorde stort indtryk og der er mange, der har snakket om det siden. Det har givet stof til eftertanke! Jeg kan kun give Christina de bedste anbefalinger.

Liv Trolle, Salgsudviklingschef Måtte- & Hygiejneservice, Berendsen Textil Service A/S

“Vi var så heldige, at vælge Christina Flyger til et oplæg om stresshåndterering og mindfulness for vores 45 elever i alderen 16-20 år. De var fuldstændig dybt koncentreret i 1,5 time, hvor Christina koblede snak og små øvelser sammen i en rigtig rar og uhøjtidlig atmosfære, som gav rigtig mange lyst og interesse til at bruge teknikkerne i deres dagligdag. Christina har en behagelig og afvæbnende facon, som giver elever tillid og motivation til at udforske sig selv og derfor kommer hendes oplæg til at være en fast del af vores opstartsperiode på elevernes skoleophold, som udover fagligt indspark i høj grad handler om personlig udvikling.”

Lisbeth Refbjerg Rasmussen, Viceforstander på Skårupskolen

“Du gav os en god og inspirerende dag om anerkendende kommunikation og grundprincipperne i mindfulness. Du fik sat refleksioner i gang blandt medarbejderne i forhold til at kommunikere anerkendende og en større bevidsthed om hvad den enkelte selv kan gøre i en god kommunikation. Du fik sået frø som er medvirkende til at arbejdsglæden øges.”

Conny Brandt, Oversygeplejerske, OUH, Svendborg Sygehus

”Round Table 38 Svendborg har haft besøg af Christina Flyger, hvor vi i løbet af et par timer fik nærmere introduktion til Mindfulness.

Med hendes behagelige stemme, sit rolige væsen og gennem eksempler og en enkelt øvelse fortalte hun om hvad Mindfulness er, om hvad der sker i både krop og psyke, når man er i stresset tilstand eller i ubalance i længere perioder, og ikke mindst om hvordan man igen kommer i balance. Meget spændende og med brug af letforståelige forklaringer og værktøjer. Alt i alt en spændende og lærerig aften.”

Miichael Nørregaard, formand for Round Table 38 Svendborg (2011-12)

“Jeg har deltaget i et to dages intro-kursus om mindfulness. Christina formåede på rigtig god og indlevende måde, at viderebringe viden og masser af praktiske yoga- og mindfulnessøvelser. Jeg fik igennem disse dage, det jeg ønskede, og godt materiale at arbejde videre med. Jeg kan derfor klart anbefale Christina Flyger.”

Martin Clausen, CFD, PSO området

Evaluering af workshop med mindfulness, yoga og stresshåndtering ved Afdelingsledelsessekretærenes temadag den 1. april 2011:

”Professionelt og gennemført arrangement med en god kombination af øvelser + teori. Vi fik redskaber til at finde vores indre ro og velvære. Christina er en empatisk og engageret underviser, som fremstår meget troværdig, idet hun har prøvet på sin egen krop, hvad det vil sige ikke at lytte til advarselssignalerne.”

Afdelingsledelsessekretærene, OUH

“Vi skulle afholde temadag midt i en omstrukturering og derfor søgte vi efter noget der var lidt anderledes end andre temadage. Vi fandt Christina Flyger – og heldigvis var det muligt, at booke hende til vores temadag.

Dagen viste sig at blive en utrolig behagelig dag – og anderledes end andre temadage – som vi jo også havde søgt efter. Christina havde planlagt dagen for os – både lokaleleje, mad og undervisning – ud fra de behov, vi mente, vi havde. En dejlig blanding at øvelser med yoga, mindfulness og teori. Tror godt jeg kan sige, at vi alle gik derfra med en dejlig følelse af ro inden i – en god måde at starte weekenden på̊.

Christina er et meget sympatisk og indlevende menneske der forstår at undervise og få alle med – også dem der var lidt skeptiske. Vi fik alle en CD med hjem med øvelser på – som jeg ved er blevet brugt efterfølgende. Tusinde tak til Christina for at være med til at gøre vores temadag til en oplevelse!”

Anne Karina Junker-Jensen & Lotte Bek, Nyborg Sygehus, OUH

OM YOGA

”Christina, du er en meget dygtig, indfølende og professionel underviser, som er god til at guide os til øvelser, der lige netop rammer vores niveau og samtidig udfordrer os, så vi er trygge, men også bliver dygtigere. Du kan det for en underviser så sjældent: at få deltagerne i en tilstand af flow, hvor al opmærksomhed er fokuseret og fastholdt på yogaen, så tidsfornemmelsen forsvinder. Jeg glæder mig hver gang til din undervisning, og føler jeg har lært meget i de 8 måneder, jeg har dyrket yoga hos dig.”

Mette, Underviser

”Naturlig, inspirerende og empatisk. Christina er en super god formidler med en fantastisk udstråling!”

Gertrud Lauridsen, Sygeplejerske.

“Jeg har forelsket mig i yoga. Det er fantastisk – både for krop og sjæl. Kan mærke det hjælper på mine ryg- og skuldersmerter, og så giver det fornyet energi. Føler mig næsten som et nyt helt menneske efter en gang yoga.”

Stine Vind, Socialrådgiver.

“Yoga og slidgigt, kan det gå?

Jeg er utrolig glad for “min” yoga – og til trods for min slidgigt, som ofte sagens kunne afholde mig fra overhovedet at møde op til undervisningen, må jeg konstatere, at jeg faktisk får det meget bedre af at deltage. Øvelserne gør min krop stærk og mere smidig – og det kan alle jo have brug for. Det kan være svært at vurdere, når man har rigtig meget ondt, om man kan klare at gå til yoga, men jeg kan kun anbefale alle, der har slidgigt – lige som mig – at prøve det. Jeg kan kun sige, at på mig/min krop virker det rigtig godt – og jeg tænker da ofte; hvad er alternativet – at sidde derhjemme og ikke få sig rørt, det hjælper hverken på kroppen eller psyken. Det er jo rigtig vigtigt selv at mærke efter, hvad man kan – og ikke kan – og er der noget, der føles svært, så presser Christina jo ingen, tværtimod giver hun gode forslag til alternative øvelser. Jeg føler heller aldrig, at jeg er til “besvær” når jeg har brug hjælp/guidning – det indgår bare som en helt naturlig del af undervisningen. Så er du i tvivl om yoga er noget for dig – selvom du er ramt af gigt, så prøv – og giv ikke for hurtigt op,når effekten ikke viser sig lige med det samme, kroppen skal jo lige vende sig til øvelserne.”

Inken Hilbrecht, lærer

OM FOKUSKLUB

“At være en del af Fokus-klubben har givet mig et månedligt indspark af nærvær, og har givet mig fokus på det vigtige i livet. Derfor tager jeg et år mere – fordi jeg ikke kan lade være!”

Mathilde Brandt, Tandlæge

”Fokus Klubben har skabt fokus på forskellige vigtige emner i et trygt rum. Jeg meldte mig til for at give plads til refleksion over eget liv, prioritering, ro og egenomsorg i en forpligtende ramme. Det allerbedste var at have fokus på de forskellige emner, egen refleksion over det levede liv og at få det skriftlige materiale, som kan bruges fremover og som jeg vil vende tilbage til. Jeg har anbefalet andre at deltage i Fokus Klubben, hvor jeg har lært at skabe tid til mig selv og refleksion over særligt balance, værdier og prioritering af hvad i livet, der er vigtigt for mig. Jeg har fået hjælp til at øve mig i at være med det svære. Særligt Christinas empatiske modtagelse af os og forkælelse med forplejning osv. har været rigtig dejlig. Christina er meget nærværende og imødekommende.”

Vivi, fysioterapeut og forbedringskonsulent.

”Jeg meldte mig til Fokus-klubben for at holde fokus på de rigtige ting = det, der gør mig godt. Jeg har lært at være bevidst om mønstre og måder at arbejde med det på. Det allerbedste har været tid og rum til forståelse, og det har været super at få indsigt i flere aspekter indenfor mindfulness. Det har givet mere forståelse. Det er et super sted at lære lidt mere om sig selv og få gode værktøjer med. Kvinder, når kvinder er bedst!”

Tina, afdelingschef.

“Den første torsdag i måneden er en skøn dag, da der om aftenen venter 2 dejlige timer i Christinas selskab. Når jeg går hjem fra Fokus-klubben, er jeg fyldt helt op med nye ideer, tid til forandringer, andre måder at se livet på, klar til at nå de mål, jeg gerne vil. Christina er skøn til at undervise. Hun er levende, glad, overbevisende, og hun kan få selv den værste dag til at ende som noget positivt. Jeg er helt sikkert klar til en sæson mere, nå flere mål, møde nye skønne kvinder og måske få en veninde eller to.”

Lotte Hilsberg, Kontorassistent

”Et fantastisk forum fuld af nærvær, ærlighed og inspiration, der har åbnet øjnene og ørene for mange nye tanker. Jeg har lært om mange vinkler og sider af livet og taget mig selv alvorligt og handlet på det. Fokus-klubben har givet mig mulighed, ro og inspiration til at fokusere på et enkelt emne ad gangen og give det fuld opmærksomhed. Giv dig selv en gave for livet – det varer et helt år og virker et helt liv!”

Anne Gram,

”Fokus-klubben er en sikker vej til et bedre liv. Jeg har flyttet mig personligt, fået ryddet op i mit liv og er blevet bedre til at sige fra. Du skal kun deltage, hvis du vil gøre en forskel i dit liv, for der er 100% sikkerhed for, at du bliver rusket af Christina på den mest kærlige og omsorgsfulde måde.”

Christina Jarlgaard,

”Jeg læste om Fokus-klubben i avisen og synes det så spændende ud med selvudvikling – kun for kvinder. Gode temaer med fokus på det vigtige. Jeg har fået redskaber til selvudvikling, fokus på mig i dynamik med andre kvinder. Det var skønt med visualiseringsøvelser: ”Den indre have” tages med hjem. Prøv det, det medvirker til at berige dit liv.”

Charlotte, sygeplejerske.

”Skønne Quinder❤️ Et godt og tillidsfuldt rum, hvor jeg har lært at blive bedre til at reflektere over mit liv nu og her. Jeg meldte mig til Fokus-klubben for at passe på mig selv – forebyggende, da jeg har et arbejde med høje følelsesmæssige krav. Det at vide at jeg skulle afsted og min familie har bifaldt det, var skønt. Fedt med blandet teori og praktik. Godt med tid til og fokus på mig!”

Anonym.

“Jeg blev så glad, da jeg fandt ud af, at Christina Flyger startede en Fokus-Klub for kvinder, der ønsker at gøre noget godt for sig selv i februar 2011. Det var lige, hvad jeg havde brug for. Christina udstråler en ro, varme og ægte engagement for hver enkelt deltager. I årets løb er der taget mange gode og spændende emner op. Vi deltagere har fået en masse gode råd og vejeledning til, hvorledes vi kan tage vores måde at leve på op til en slags revision, og vi har fået en masse gode redskaber til at bruge vores liv på en bedre måde, både til glæde for os selv og vores nærmeste. Efter hvert Fokus-møde får vi tilsendt skriftligt materiale og litteraturhenvisning om det pågældende emne. Jeg synes, at det er rigtig dejligt at få noget på skrift, så kan man tage det frem og læse det, når der er behov herfor. Og hvis vi har lyst til at fordybe os i et emne, er det dejligt med en udførlig litteraturhenvisning. Jeg kan varmt anbefale Christinas Fokus-Klub, og jeg glæder mig allerede til at deltage igen til næste å̊r.”

Ida Kallehuge, Sygeplejerske.

”På baggrund af mit år i Fokus-klubben har livet i 2011 lært mig, at jeg skal give mere plads til mig selv. Det giver overskud, som gør at jeg er en mere nærværende mor, hvilket giver mig gladere børn og dermed mere glæde og ro indeni mig!”

Maria Bøgelund, Professionsbachelor i Ernæring & Sundhed.

”På”Fokus-klub 2011 er et meget inspirerende forløb med vigtige emner belyst af kvindelige synsvinkler. Dejligt at udveksle erfaringer med andre kvinder!”

Monika Brodnicke, Seminarielærer.